Sizin İçin Hobi Ve Başvuru Kitaplarımızı Listeledik
On Ağustos 28, 2015 | 0 Comments

Sizin İçin Hobi Ve Başvuru Kitaplarımızı Listeledik

Sizin için listelediğimiz hobi ve başvuru kitaplığımız bilgi yanında hayata dair çok güzel ipuçları sunmakta.

1001 dogal recete1001 DOĞAL REÇETE

Sağlık, Güzellik, Ev Temizliği ve Hayvan Bakımı için Tamamen Doğal Öneriler

Doğa ile olan bağımızı kopma noktasına getiren kent yaşamanın, küresel ısınma tehdidinin ve çevre kirliliğinin yaşam kalitemizi hızla düşürmekte olduğu şu günlerde en çok ihtiyaç duyduğumuz şey bir nefes dahi olsa “doğal yaşam” değil midir?

Bakın kitapta neler var;

  • stresin yol açtığı başağrısı için şifalı bitki çayları
  • sedef hastalığı vb. cilt rahatsızlıkları ve alerjiler için şifalı bitkilerden macunlar
  • besin takviyesi önerileri
  • bronşit ve diğer üst solunum hastalıkları için şifalı bitki reçeteleri
  • evde kolayca yapabileceğiniz cilt, saç ve el tırnak bakım maskeleri, arındırıcı banyolar
  • mobilya bakımında, ev temizliğinde ve bahçe işlerinde çok işinize yarayacak püf noktaları, tamamen doğal temizlik malzemeleri
  • kedi veya köpeğinizin bakımında yararlanabileceğiniz tamamen doğal yöntemler

Bisiklet (A’dan Z’ye Kullanıcı Rehberi)Bisiklet-Kapak

Bisiklete binmek pek çok kişinin, hiç rekabete girmeden, yaşam boyu keyif aldığı bir hobidir. Her gün milyonlarca insan tarafından kullanılan ekolojik, sağlıklı ve ekonomik bir ulaşım şeklidir. Yarışları bıraktığımdan beri bisikleti kırda dolaşmak, çocuklarımla vakit geçirmek ve bir yerlere gitmek için kullanıyorum. 3 ya da 83 yaşında, iri ya da ufak tefek, kadın ya da erkek olsanız da bisikletin size vereceği bir şey vardır. Bu kadar geniş imkânlar sunan başka bir aktivite düşünemiyorum.

İster patlak bir lastiği onarmak ister dağ patikasından nasıl inileceğini öğrenmek amacında olun, renkli resimlerle zenginleştirilmiş bu rehber size aradığınız yanıtı sunuyor. Sonuç olarak, A’dan Z’ye Kullanıcı Rehberi adını gerçekten hak eden ve bisikletçiliği heyecan verici bir aktivite olarak -ki kesinlikle öyle- tanıtan bir kitap.

“Bisikletler ve bisikletçilik hakkında öğrenmek istediğiniz her şey.” Cycling Plus

OD028 Outdoor Survival_Kapak.inddDokuz Canlı Ol-Hayatta Kalma Rehberi

Hugh McManners’ın doğada her koşulda hayatta kalma bilgisini fotoğraf ve çizimlerle adım adım anlatan talimatlarla birleştiren bu kitap, atalarımızın vahşi doğada yeme, içme, barınma ve korunma ihtiyaçlarını gidererek nasıl hayatta kaldığından yola çıkarak pratik becerilere dair zengin bir bilgi kaynağı sunuyor. Bir gün bir kaza sonucu aracınızın bozulup da ıssız bir yerde başınızın çaresine bakmanız gerektiğinde veya sel gibi bir felaket yaşayıp ölümle burun buruna geldiğinizde bu kitaptaki bilgiler hayatınızı kurtarabilir. Kitapta;

› Kamp çadırı kurulması ve barınakların inşa edilmesi

› Uyku tulumu ve şilte seçimi ve kullanımı

› Ateş yakma ve su toplama

› Farklı bölgelerde yolunu bulma

› Doğada su ve yiyecek bulma

› İlk yardım bilgisi gibi bir çok başlıkta konu ve yardımcı görseller bulabilirsiniz..

otojen_gevseme_egzersizi_web

 

Otojen Gevşeme Egzersizi

Stres yüklü modern hayatta kimi zaman öyle geriliriz ki içimizden “İmdat!” diye bağırmak gelir. Kimi zaman da iş temposu ve diğer sorumlulukları bir arada götürmekten bunalıp öfkeleniriz ve gözümüz hiçbir şey görmez olur. Böyle zamanlarda her yanımızı tükenmişlik ve karamsarlık hissi kaplar.

Oysa böyle zamanlarda yapılması gereken şey, birkaç dakikalığına bir köşeye çekilip sakince oturmak ve Otojen Gevşeme Egzersizi’ni uygulayarak “beden zırhımız”dan soyunup içimize bakmak. Bu egzersiz sayesinde vücuttaki gerginliklerin ortadan kalktığını ve sakinleştiğinizi göreceksiniz.

Size kitaptan bazı başlıklar;

  • Türkiye Benötesi Psikoloji Derneği Başkanı Psikiyatr Dr. Mustafa Merter’in, metodun Türkiye’de uygulanması ile ilgili açıklamalarını içeren bir önsöz
  • Otojen Gevşeme Egzersizi’nin tarihî ve bilimsel kökeni, bu egzersizin mucidi olan J.H. Schultz’un kısa yaşam hikâyesi
  • Metodun tıbbi etkisinin bilimsel kanıtları
  • Egzersizin koruyucu hekimlik, psikolojik rahatsızlıklar ve jinekoloji gibi uygulama alanları
  • 41 renkli fotoğraf, bilgi, öneri ve “sıkça sorulan sorular” kutucukları ve indeks.

Yuz Yogasi_enYüz Yogası

Kitabın yazarı Lourdes Çabuk 58 yaşında, 4 çocuk ve 6 torun sahibi. Lourdes, en az 25 yaş genç gösteriyor. Yüz yogasına, dördüncü çocuğunu dünyaya getirdikten sonra başlamış ve bugüne kadar egzersizleri düzenli olarak yapmaya devam etmiş. Uzun yıllardır İstanbul Nişantaşı’ndaki merkezinde yoga dersleri veriyor. Öğrencileri arasında televizyon ve sinema camiasının ünlü isimleri de var. Lourdes’i, sık sık katıldığı televizyon programlarından ve verdiği seminerlerden tanıyoruz.

Kitapta tanımlanan 17 yüz egzersizi, size nefes tekniklerini de kullanarak yüz kaslarınızı çalıştırmanın yolunu gösterecek.

a) Egzersizi gösteren tam sayfa, renkli fotoğraf,

b) Egzersiz sırasında hangi kasların çalıştığını gösteren yüz anatomisi çizimi,

c) Egzersizi adım adım tarif eden, açık ve net direktifler sayesinde yüz yogası hareketlerini en doğru şekilde uygulama imkânına sahip olacaksınız. Günde 15 dakikanızı bu egzersizleri yapmaya ayırırsanız birkaç ay içerisinde 10 yaş gençleşmeniz mümkün.

Kitabın ilerleyen sayfalarında “içinizden dışınıza doğru güzelleşmek” için ihtiyaç duyacağınız;

a) Nefes egzersizleri,

b) Bağırsak egzersizleri ve

c) Omurilik egzersizleri bölümü yer alıyor. Bu egzersiz dizileri sayesinde, aslında vücudunuzun tamamına hitap eden “Güzellik Yogası”nı tam mânâsıyla uygulamayı öğreneceksiniz.

Kitabın “Gençlik Yogası” bölümünde ise karın, kalça ve göğüsler başta olmak üzere, vücudunuzu şekillendiren 7 adet estetik vücut egzersizi yer alıyor.

Aynı zamanda bir çeşit “Yogaya Giriş” kitabı niteliğindeki bu eser, yoganın temel prensipleri hakkında bilgi veriyor. Klasik yoga hareket dizisi “Güneşe Selam”; geliştirilmiş, yeni yorumuyla sunuluyor. Yoga Felsefesi, Yoga Nefesi ve Meditasyon uygulama örneği, Şifa Veren El Pozisyonları ve Yoga Prensiplerine göre Beslenme bölümleri, öğrendiğiniz yüz ve vücut egzersizlerini tamamlar nitelikte.

Nasıl nefes alıp verdiğimizi ve kaslarımızın nasıl çalıştığını gösteren diyagramların yanı sıra, omurilik ve bağırsaklarımızdaki refleksoloji noktalarını gösteren şemalar, kitabı süsleyen zengin görsel malzemeler arasında sayılabilir.

Doğal yöntemlerle güzellik ve sağlığa kavuşmak istiyorsanız bu kitabı mutlaka okuyun.

Bir Cevap Yazın